Familie
Mediation is geschikt voor elke soort familieruzie, zoals over de erfenis of problemen met machtsverhoudingen binnen de familie. Als familie ontloop je elkaar liever niet, maar wil je met z’n allen door één deur kunnen. Wel zo gezellig op feesten en partijen. Uiteenlopende conflicten kunnen dit echter in de weg staan. Veel mensen kiezen bij een conflict in de familie voor mediation, juist omdat ze elkaar in het leven gegarandeerd tegen blijven komen. Dan kun je maar beter op zoek gaan naar een manier om de familierelatie te herstellen in plaats van elkaar te ontlopen. Mediation is daarvoor een goede optie.
In bijna alle families komen conflicten voor. Soms liggen ze aan de oppervlakte. Soms zijn ze meer verborgen, maar komen ze ‘ineens tevoorschijn’. Als iemand bijvoorbeeld overlijdt, moeten familieleden met elkaar overleggen. Eerst over de uitvaart, maar daarna meestal over de afwikkeling van de nalatenschap.
Mediation bij een erfenis
Met mediation kun je conflicten rond de afwikkeling van nalatenschappen evengoed voorkomen als oplossen. Want er komt veel kijken bij de afhandeling van een erfenis. Zowel menselijk, zakelijk als juridisch.
Zo voorkom je dat de rouw rond het overlijden van een familielid wordt overschaduwd door een conflict in een pijnlijke periode.
Een mediator kan het vertrouwen scheppen dat voor een vlotte en duurzame afwikkeling van nalatenschap noodzakelijk is.
En vanuit dat vertrouwen het maken van zakelijke afspraken begeleiden, in nauwe samenwerking met de notaris.